Klubbtävlingar 2024

Klubbtävlingar 2024

Årets tävlingsprogram av klubbtävlingar följer målsättningen att mixa tävlingsprogrammet så att vi får fler partävlingar, som ger möjlighet för fler att vilja vara med och delta.

När det gäller singeltävlingar, så har vi varje vecka dels Herrgolfen, dels Damgolfen samt Seniorgolfen och för våra juniorer är det Fredagstävlingar. I klubbtävlingsprogrammet spelas givetvis KM Kategori och KM Open samt Sophie Trophy som singeltävling.

2024 års Golfvecka är uppdelad på två tillfällen. Anledning till det är att vi står som arrangör av SM-lag för Herrar division 1 under vecka 29.

 

Datum   Tävling   Spelform   Sponsor
6 juni   Flaggtävling   Singel    
15 juni   Volvo Mixed   Fyrboll, 2-mannalag, pb   Volvo Cars/Bilia
6 juli   Race to Lydinge   Fyrboll, mixade par   Lydinge Resort 
7 juli    Sebago-bollen   Fyrboll, tvåmannalag   Trendmark
8 juli    Två Generationer   Greensome    
2 aug   KM Kategori Kval   Slagtävling    
3 aug    KM    Slagtävling     
4 aug    KM Kategori Final    Slagtävling     
23 aug    MoreGolf Mastercard    Irish Rumble 3-mannalag    MoreGolf Mastercard
24 aug   Kungsbacka Mixed   Foursome    
25 aug   Sophies Trophy   Singel    

 

 

 

Klubbtävlingar 2024

Nedan kan du läsa lite kortfattat om våra klubbtävlingar. Information om Senior 55+-, Herr-, Dam- och Juniorgolfen kan du läsa under respektives kommittés flik på hemsidan.

 

6 juni - Flaggtävling

Flaggtävlingen spelas av tradition på vår nationaldag, tävlingsformen är slagspel singel.   Du spelar så länge du har slag kvar enligt ditt hcp/erhållna slag, därefter placeras medhavd flagga på den plats du avslutar din rond. Tävlingen är hcp.grundande för de spelare som spelar fler än 18 hål.

15 juni - Volvo Mixed Golf Challenge

Volvo Mixed Golf Challenge är en av de riktigt stora klubbtävlingarna i Sverige. Tävlingen startade på 80 talet under namnet Volvo Cup bytte sedermera till namnet Volvo World Golf Challenge. Tävlingsformen är fyrboll. Lagen behöver INTE vara mixade utan två damer alternativt två herrar kan spela ihop. Anledning till namnet är att man vill anknyta till Volvos stora tävling Scandinavian Mixed. Vår tävling är en kvaltävling, där vinande lag i A och B klassen kommer sedan får spela Regionfinal på Albatross GK, Sverigefinalen kommer att spelas på Vallda GCK. Sponsor för vår klubbtävling är Bilia Kungsbacka.    

6 juli - Race to Lydinge Resort

Race to Lydinge Resort är en partävling mixed fyrboll. Sponsor är vår samarbetspartner Lydinge Resort i Skåne. Tävlingen har shotgun start vilket bäddar för lite trevlig After Golf på altanen.   

7 juli - Sebagobollen         

Sebagobollen är en av vår absolut populäraste tävling, alltid fulla startfält. Spelformen fyrboll/bästboll. Sponsor Trendmark som bidrar men ett stort prisbord av kända varumärken, bl a Sebago, Jofama. 

8 juli - Två generationer

Två Generationer har tävlingsform greensome. Noterbart är att du kan hoppa över ett led i rakt nedstigande led, vilket bäddar för att du kan spela med mormor, morfar, farmor eller farfar. 

2-4 aug - KM Open samt Kategori-KM

Kategori-KM spelar ett kval under fredagens eftermiddag, den 2 augusti. Vi låter de äldsta klasserna starta först. De 6 bästa i respektiveåldersklass går vidare till final på söndagen den 4 augusti. Nytt för i år är att vi kommer att ha ett nettopris för fredagens kvalspel, detta för att locka fler till att delta.

KM Open och Junior KM spelar kval på lördagen den 3 augusti. Antalet spelare som klarar cuten, beror på startfältets storlek.

Viktigt!! Om en spelare som deltar i Kategori-KM och KM Open skulle klara att gå till final i både Kategori KM och KM Open, får personen själv välja vilken final som önskas spela i. Besked till tävlingsledningen skall delges direkt efter att sista boll gått i mål under lördagen.   

Söndagen den 4 augusti är Finaldag för samtliga och vi kommer att göra prisutdelningen lite festligare för att fira våra segrare. 

23 aug - MoreGolf Mastercard Invitational

MoreGolf Mastercard Invitational är en lagtävling för tremanna-lag. Spelformen är Irish Rumble. Sponsor är More Golf Mastercard vilket bl a innebär att du som är innehavare av ett More Golf Mastercard ej betalar startavgift. Utöver ett mycket generöst prisbord kommer vinnande lag få delta i en Pro-Am i samband med Svenska Herrtouren 2025. 

24 aug - Kungsbacka Mixed Foursome   

Kungsbacka Mix Foursome (tidigare Äkta Makar) kommer, precis som tävlingen Race to Lydinge Resort, att spelas med Shotgun-start. Tävlingen avslutas med After Golf på altanen. Tävlingsformen är foursome, vilket är en lite mer utmanande tävlingsform, men oerhört fostrande vad gäller strategi på banan. Tyvärr har vi ingen sponsor ännu, men hoppas säkerställa detta innan tävlingsdag.  

25 aug - Sophies Trophy

Årets sista klubbtävling är Sophies Trophy. Sophie Gustafsson, en av våra klubbens stjärnor genom åren. Sophie står som värd för tävlingen som spelas Slagtävling singel.

 

Lycka till med årets tävlingssäsong!

Tävlingskommittén