November 2023

Ordförandebrevet november 2023

Till att börja med hoppas jag att ni alla haft en fantastisk golfsäsong med många fina upplevelser på banan. Vi hade ju hoppats att alla banor hade kunnat hållas öppna tills i mitten av november men tråkigt nog har regnet ställt till det och vi har därför beslutat att Gamla Banan och Korthålsbanan nu har stängt för säsongen. Nya Banan kommer att vara öppen när det är tillräckligt torrt och då spelar vi med slagmatta. Självklart går vi inte på greenerna när det är frost.

Den 31 oktober stängde då Lollos Golfshop och jag vill rikta ett stort tack till henne för alla år hon har verkat på Kungsbacka Golfklubb. Tack, Lollo!

Eftersom vi alla väldigt gärna vill ha en shop på klubben kommer Kungsbacka Golfklubb från och med 1 januari att driva shopverksamheten i egen regi. Just nu jobbar vi för fullt med inköp och planering inför säsongsstart 2024. Då golfklubben från och med 1 januari 2024 kommer att driva reception, akademi och shopverksamhet i egen regi har vi, då all personal nu är anställda i samma bolag, goda möjligheter till samordningsfördelar. Exempelvis får våra tränare möjlighet att träffa er medlemmar i shopen och kan vid behov hjälpa till med utrustningsfrågor.

Ett av klubbens övergripande mål är att vi skall vara den klubb som är bäst i distriktet på att utveckla golfare i alla kategorier. För att möta detta mål och för att klara vår omfattande juniorverksamhet har vi anställt en tredje tränare. Vi upplever Albin Kihl som en mycket positiv och social person och är övertygade om att han kommer att bli omtyckt av er medlemmar, både som person och som tränare. Albin kommer närmast från Indoor Golf Group men har även arbetat som tränarassistent på Vallda Golf & Country Club och på Torslanda Golfklubb. Jag vill härmed önska Albin varmt välkommen!

Vad gäller investeringar så har ni nog alla noterat att vi håller på att byta tak på själva klubbhusbyggnaden. När detta är färdigt skall vi komplettera med solceller på taket. Det vi också beslutat om är att i möjligaste mån säkra upp egen vattenförsörjning då vi kan vara helt säkra på att 2023 inte var sista året som vi drabbas av torka (även om vi just nu mest kommer ihåg det blöta). Detta då längre perioder av torka får negativa konsekvenser för banans skick under en lång period efter själva torkan. Inför nästa år planerar vi också att renovera några av våra greenbunkrar. Vi kommer då att använda den metod som kallas Capillary Concrete och som har använts på flera toppanläggningar i Sverige och utomlands. Om försöket med denna metod faller väl ut planerar vi att renovera fler bunkrar med samma metod. I övrigt planerar vi att intensifiera vårt arbete med sanddressning av fairways för att höja kvaliteten ytterligare på dessa.

Jag har också glädjen att meddela att vi i juli nästa år får möjlighet att på närmast möjliga håll följa vårt duktiga herrlag i jakten på en plats i Elitserien. Vi har nämligen fått den stora äran att arrangera Division 1 herrar SM klubblag. Jag kan utlova att det blir finfin golf att följa den 18–20 juli och jag hoppas ni all bokar in dessa dagar  så att vi kan hjälpas åt stötta våra hemmaspelare. Damlaget, som ju tog sig upp i Elitserien i somras, kommer att spela om SM-guldet ungefär samtidigt men då i Uppsala.

Ett annat säkert hösttecken är att det snart är dags för höstens Årsmöte (23 november) och jag vill verkligen uppmana alla att anmäla sig. Man kan delta antingen på plats i Matverket (Kungsbacka) eller digitalt och vi hoppas på en god uppslutning från alla åldrar!

Som vanligt är ni välkomna att höra av er till mig om ni har frågor. Ring på telefon 0701-492346, jag hinner tyvärr inte hantera alla mejl som kommer!

Jag önskar er alla en fortsatt fin november och hoppas vi ses den 23:e!                                                                                                                     

/Måns