Ordförandebrev mars 2022

Ordförandebrev mars 2022

Vår i luften

Så var då golfsäsongen igång och jag hoppas att alla ni, liksom jag, har njutit av det fantastiska marsvädret. Korthålsbanan har ju nu varit öppen i flera veckor och Nya Banan har man kunnat spela med slagmatta. På fredag öppnar ju dessutom Gamla Banan för säsongen samtidigt som dörrarna för både shop och restaurang slås upp. Är det inte en underbar tid så säg?

Ett annat säkert vårtecken är att kallelsen till vårens Årsmöte (3 maj) har kommit ut och se nu till att anmäla er. Som ni börjat vänja er vid kommer vi att ha många viktiga frågor på agendan så ta chansen att vara med och tyck till. Även om vi inte alltid har samma åsikter (vilket ju vore otroligt tråkigt) om hur klubben skall utvecklas så måste vi komma ihåg att vi är en medlemsklubb som verkar i sann demokratisk anda och att Årsmötet i slutändan fattar beslut i de stora frågorna! Man har möjlighet att vara med antingen på plats eller digitalt och vi har denna gång förlagt det fysiska mötet till The House i Nya Hovås. I denna lokal får det plats max 80 personer men om det nu skulle vara så att det blir övertecknat finns alltså också möjligheten att delta digitalt.

Klubbhus

En fråga som vi definitivt kommer att beröra på Årsmötet är status avseende klubbhusprojektet. Så här långt har vi tillsammans med vår arkitekt fått fram nya översiktsbilder på hur klubbhuset skulle kunna se ut i litet mer detalj än vad vi kunde visa på Årsmötet i höstas. Nästa steg är att vi skall få fram en beräkning på totalkostnad och efter det kommer vi till frågan om hur vi skall finansiera projektet. När vi är klara med detta har vi egentligen allt vi behöver för att kunna lägga fram ett förslag till beslut för Årsmötet. Vi är nu nära men det är osäkert om vi blir klara till vårens Årsmöte.

Tack till torsdagsgruppen!

Nu när golfsäsongen är på väg att börja på riktigt är det ju så att arbetssäsongen för våra fantastiska herrar i Torsdagsgruppen är på väg mot sitt slut. Jag tycker det är helt fantastiskt att vi har detta engagemang på klubben och vill rikta ett stort tack till hela gruppen. Naturligtvis genomför man massor av projekt under vintersäsongen men det vi tydligt kan se är det nya fina, vita staketet som man passerar på väg till första tee på Gamla Banan. Jag fick själv chansen att se med vilken noggrannhet man bedömde lämplig höjd på hur mycket toppen på staketstolparna skulle sticka upp i förhållande till översta brädan i staketet. Imponerande precisionsarbete!

5-årsplan

En annan fråga som berör många medlemmar är hur det går med vår långsiktiga utvecklingsplan. Vad gäller banorna är vår grundtanke att vi är ganska nöjda med deras layout och att vi kommer att satsa det mesta av krutet på att underhålla och höja finishen på banornas alla delar. Innan vi bygger nytt eller bygger om vill vi att allt vi har är i gott skick och genom att fokusera på spelytornas finish vill vi uppnå en förbättrad spelupplevelse för alla! I vår plan ligger också att gå över till hektometersystemet vilket innebär att vi för stunden håller på och tittar på nya teeskyltar och planera för att utveckla det som idag är orange tee. Sedan vill vi i vår långtidsplan beröra alla delar av klubbens verksamhet vilket gör att detta är ett ganska stort jobb. Vi kommer därför att ha ett extra heldagsstyrelsemöte och sedan är vår avsikt att presentera huvuddragen för er medlemmar på Årsmötet den 3 maj.

Utmärkelse

Till sist vill jag gratulera Alfons Bondesson till utmärkelsen han fick från Göteborgs Golfförbund som Årets Golfare Junior, riktigt roligt att vara med på Årsmötet där Alfons fick ta emot priset!

Ha nu en riktigt fin aprilmånad så ses vi på Årsmötet!

/Måns