Ordförandebrev juni 2022

Ordförandebrev juni 2022

Så var vi då inne i Midsommarveckan och för många som arbetar innebär det att golfsäsongen drar i gång på allvar. Tempot på arbetet brukar sakta men säkert bli lägre, kvällarna är ljusare och värmen (som bara måste komma snart) gör det behagligt att vistas utomhus. Samtidigt är det dags att börja ladda för Golfveckan som startar med Sebagobollen den 18 juli och avslutas med Magnussons Ur – Tvåmmanscramble den 23 juli. Från och med den 27 juni kan man anmäla sig till Sebagobollen och därefter gäller det att hänga med i vilka datum som gäller då det snabbt brukar bli fulltecknat!

Rating av vår bana

I förra Ordförandebrevet berömde jag personalen för arbetet med våra greener och nu vill jag ta nästa steg och ge beröm även för det engagemang som visas och för kvaliteten på resten av banorna. I slutet av maj blev vi på kort varsel kontaktade av en representant för ”Top100golfcourses.com” som en tidig måndagsmorgon ville besöka oss för att spela Gamla Banan och uppdatera vår rating. Detta är naturligtvis något vi uppskattar eftersom vi ju gärna vill ta välförtjänta placeringar i Sverigerankingen. Både personalen och Torsdagsgruppen mobiliserade fullt ut och var i gång en bit in på fredagskvällen för att vi med stolthet skulle kunna visa upp banan i bästa möjliga skick. Vi har inte sett ratingen ännu men en kommentar jag verkligen blir glad för är att vi hade de bästa fairways han spelat på i år. Visar ju också på att vårt dressprogram av fairways ger snabba resultat. Härligt jobbat, alla!

Hjälps åt att vårda

Det ser alltså bra ut nu när det är ungefär en månad kvar till vår Golfvecka och två månader kvar till den LETAS-tävling vi har fått äran att arrangera, och där många av framtidens golfstjärnor kommer på besök. Förutom en spännande tävling är det ett fantastiskt tillfälle att visa upp vår fina bana. Ibland brukar professionella tävlingar föregås av veckor med restriktioner för spel på banan, t ex provisoriska greener och användande av slagmatta på fairway för att banan ska var i toppkondition när tävlingen avgörs. Vi räknar dock med att kunna spela utan restriktioner fram till tävlingsveckan, genom att vi alla hjälps åt med att vårda banan. Fortsätt alltså att laga nedslagsmärken, kratta bunkrar och lägg tillbaka uppslagen torv (eller fyll på med sand från sandrören vi börjat använda i år).

Klubbhusprojektet

Vad gäller klubbhusprojektet har vi nu varit i kontakt med ett antal banker då vi söker finansiering till projektet. Vi har fått konkreta förslag som ser rimliga ut och, baserat på den information och de ritningar som nu finns på hemsidan, pågår arbetet med att ta fram ett konkret beslutsunderlag inför nästa Årsmöte. Preliminärt har vi beslutat att hålla ett Extra Årsmöte vecka 35 där vi har Styrelsens skrivelse om förslag till klubbhus som enda fråga. För er som ännu inte varit inne på hemsidan och sett hur fint det kan bli är min uppmaning, gå in och titta nu!

Ekonomi

Vad gäller utvecklingen av vårt resultat under året ser det ganska bra ut till och med maj. Med reservation för att alla periodiseringar kanske inte är perfekta så ligger vi ca 900 tkr bättre än föregående år. Detta beror främst på att vi har något fler medlemmar och högre avgifter men också på att vår marknadskommitté har inlett strålande och för flera månader sedan hade dragit in långt mer intäkter än föregående år men också redan slagit den budget vi tyckte var aggressiv. Tack vare det gynnsamma vårvädret har vi också dragit in mer intäkter på greenfee och företagsgolf. Det som fortfarande oroar och som kan komma att störa är om vi inte tagit tillräcklig höjd för prisökningar på de förbrukningsvaror vi använder för skötsel av banan. Än så länge ser det bra ut men självklart är det svårt att förutse den framtida prisutvecklingen så som världen ser ut.

Våra juniorer

Som vanligt vill jag också rapportera om några av de framgångar som våra elitspelare nått sedan sist. Till att börja med gratulerar jag Svante Palmgren som i början av juni kvalade in till R&A The Amateur Championship som spelades förra veckan på Royal Lytham & St. Annes Golf Club utanför Liverpool. Väl där var konkurrensen från cirka 250 medtävlare (bland annat hela svenska landslaget) mördande men det var ändå nära att han gick vidare till finalspelet dit 64 spelare kvalificerade sig. Fortsätter med att gratulera Alexandra Berglund till segern i helgens Teen Tour Future på Jönköpings GK. Efter tre ronder var hon fantastiska två under par och vann med hela 17 slag före tvåan. Imponerande!

Totalt sett är jag riktigt stolt över vår juniorverksamhet där vi resultatmässigt nu är rankade som nummer 7 i Sverige. Vid starten av år 2021 låg vi runt 35:e plats så utvecklingen är enorm!

Med detta önskar jag er alla en Glad Midsommar!

/Måns