Ordförandebrev juli 2022

Ordförandebrev juni 2022

Så var då Kungsbackaveckan över för den här gången och vilken härlig stämning vi hade. Livemusik, fantastisk mat och fullt med glada medlemmar och gäster på uteserveringen. Klubbkänsla när den är som bäst!  Bra är också att det är väldigt mycket kvar av golfsäsongen och att det finns många tävlingar kvar att spela. I närtid tänker jag främst på vår KM-helg som går av stapeln den 5–7 augusti. Själv har jag trots vikande form de senaste 15 åren anmält mig till KM Herrar då jag nu tänker att det är dags för en vändning. Kom för allt i världen ihåg att anmäla er ni också så gör vi också denna helg till en fest!

Banorna

Går ju inte heller att bortse från alla lovord jag hört om banorna. Själv har jag bara varit medlem sedan år 2009 men jag tror aldrig jag spelat banorna i bättre skick. Vi har också haft besök av vår bankonsulent från SGF som tagit prover på både fairways och greener. Vad gäller fairways så konstateras att det dressprogram som vi inledde förra året har gett oerhört snabba resultat med en rejäl kvalitetsökning av fairways som följd. När bollrullen på greenerna testades med sofistikerad utrustning blev resultatet: ”Fantastiskt, inte upplevt något liknande!”. Stort tack till alla som arbetar med våra banor!

Vi har sedan en dryg månad tillbaka kört en kampanj för att uppmuntra/påminna om att hjälpas åt med att laga nedslagsmärken. Bland annat har vi haft lånelagare vid våra nya sandrör (om man nu mot förmodan skulle ha glömt sin egen greenlagare). Vi upplever en klar förbättring och ett minskat antal ”olagade” nedslagsmärken. Självklart blir inget någonsin perfekt så fortsätt laga alla märken ni ser så gör vi tillsammans banan bättre!

Vill i detta brev också hälsa Jan Johansson välkommen som ny ordförande för Miljökommittén. Vi är oerhört glada för att Jan tar på sig denna viktiga roll och jag vill samtidigt uppmana er som har intresse av miljön på vår golfklubb att hjälpa Jan i detta engagemang. Vi behöver fler medlemmar engagerade i miljökommittén så hör gärna av dig till Jan eller till kansliet om intresse finns.

Idrottsliga framgångar

Under juli har både herrar och damer spelat Lag-SM. För herrarna, som spelar i Division 1, gick tävlingen på Onsjö GK. Väl där stod man för en hel del fina resultat vilket räckte till en tredjeplats. Vinnare i denna serie blev Onsjö själva som blev för svåra på sin hemmabana. Damerna spelade Division 2 på Partille GK och som vanligt hade vi det yngsta laget och absolut inte lägst handicap. Två lag skulle gå upp till Division 1 och efter första dagen låg vi på en fjärde plats vilket gjorde att vi inte gick i ledarbollen dag två. Efter två starka foursome på förmiddagen, med resultaten 74 och 76, hade vi häng på uppflyttning och efter tre singlar på 74, 77 och 79 följde en nervös väntan i klubbhuset på ledarbollarna. Normalt vill man ju att det skall gå bra för alla men den här gången tänkte vi nog att det kunde gå ”lagom” bra och så blev det. När krutröken lagt sig stod vi där med en andraplats och uppflyttningen till Division 1 inför 2023 var klar. Stort grattis till damlaget och coach Therése för en fantastisk insats

Till sist vill jag också lyfta fram två bra resultat i SM. Otroligt roligt att se att vår tidigare tränare Annika Mortimer slutade på en delad andraplats i D50 på Upsala GK och samma fina placering stod Ingemar Karlsson för i H80 på Burviks GK. Stort grattis, Annika och Ingemar!

Shop

En annan fråga som varit föremål för diskussion bland många medlemmar är frågan om framtiden för shopverksamheten. I dagsläget finns det tre avtal mellan Lollos Golfshop AB och Kungsbacka GK. Det finns ett hyresavtal som reglerar shopverksamheten, ett avtal för entreprenörens verksamhet som tränare och ett avtal där entreprenören sköter Kungsbacka GK:s reception. Avtalen går ut den 31 december 2023 och omförhandling skall vara avslutad senast 31 mars 2023. På begäran av entreprenören har diskussionerna startats tidigare och då har vi meddelat att vi har som intention att förlänga hyresavtalet och det avtal som berör tränarverksamheten utan några större skillnader. Vi behöver däremot omförhandla receptionsavtalet då vi ser att detta måste uppdateras för att vara aktuellt från 1 januari 2024. Om denna fråga har rykten spridits och eskalerats på sociala medier och jag är själv både förvånad och besviken över att så många seniora medlemmar uttalar sig negativt om såväl personal som ideellt engagerade medlemmar utan att själva kontrollera fakta. Detta är inte förenligt med vår förenings värdegrund som bland annat bygger på att vi har respekt för varandra!

Nu önskar jag er alla en fortsatt fin sommar!

/Måns