Ordförandebrev februari 2023

Ordförandebrevet februari 2023

När man äntligen trodde att våren var här och allt skulle bli bra så händer detta! Snö som aldrig förr ända in i mitten av mars och kallt som bara den. Det som ändå är bra är att vi nu kan uppleva vår fantastiska bana med skidorna på. Som traditionen bjuder har vi även i år spårat vilket gör att vi får chansen att träna kondition eller bara njuta av naturupplevelsen. Själv tar jag en extra sväng till Sälen och hoppas att det är det som gör att golfformen infinner sig.

I detta brev vill jag passa på att tacka Håkan Emqvist för det fina jobb han har gjort under sin tid på klubben. Jag har verkligen uppskattat hans sinne för ordning och reda och den struktur han arbetar efter i sitt ledarskap. Han har visat förmåga att analysera svåra frågor från olika vinklar och är sedan inte rädd för att genomföra förändringar (vilket kan göra ont ibland när man verkar inom en klubb med drygt 2300 medlemmar). Jag uppskattar också att han in i det sista tar fullt ansvar för att inget skall ”falla mellan stolarna” när han lämnar över. Håkans sista arbetsdag som klubbchef är den 17 mars och därefter tar Jasmine över från och med måndag den 20 mars. Tack Håkan!

Från investeringssidan kan vi meddela att vi fått till oss den skyltning vi skall använda när vi byter ut teeskyltarna på våra banor och går över till hektometersystemet. Jag har än så länge bara sett en bild men den skylten var (enligt mig) riktigt snygg! Vi håller också på att utvärdera offerter vi fått in med anledning av att vi planerar att byta tak samt bygga en utvändig trappa. Preliminärt räknar vi med att arbetet kommer att utföras efter högsäsongen då vi inte vill störa sommarsäsongsfriden.

Vi håller också på att stänga bokslutet och som vi tidigare meddelat ser det ut som om vi kommer att överträffa budgeten med viss marginal. Det som också är riktigt bra är att kassan blev betydligt större än vad vi budgeterat att den skulle vara vid årsskiftet. Det är ju väldigt viktigt då vi står inför stora investeringar. Det pågår också en översyn av våra stadgar. Svenska Golfförbundet har kommit ut med nya mallstadgar vilket gör att även vi måste ändra på våra. Vi återkommer med resultatet av denna översyn längre fram.

Ha det bra!

/Måns