Ordförandebrev januari 2022

Ordförandebrev januari 2022

Så var det nytt år och jag börjar med att önska er alla en god fortsättning! Sedan mitt förra brev har det ju mestadels varit jul-och nyårsfiranden och inte så mycket golfspel eftersom banorna varit stängda. Själv har jag tillsammans med familjen spenderat helgerna på fantastiska Mauritius (utan golfklubbor!) där möjligheten till avkoppling varit total. Kan faktiskt rekommendera några veckor helt utan golf - golfmotivationen såhär i januari är nu på en helt oväntat hög nivå! Efter några träningstillfällen nu i veckan, med tvivelaktig bollträff, inser jag att det är dags att boka lektioner med våra fantastiska tränare. Det är ju nu man skall ta tag i svingen och göra de förändringar som behövs för att det skall sitta när banorna öppnar!

Rekrytering av tränare

När vi nu är inne på träning går arbetet vidare med att hitta ytterligare en tränare till vår Golfakademi. Vi har ju tidigare flaggat för att vi behöver anställa och har också varit ute med annons i ett antal forum. Vi kan konstatera att det inte är jättelätt att hitta tränare då efterfrågan på tränare är större än utbudet. Som tur är har vi ju en respekterad verksamhet med viss dragningskraft, så några bra kandidater har vi och rekryteringsprocessen pågår för fullt. Återkommer i detta ärende.

Inträdesavgifter

Vad gäller frågan om inträdesavgifter presenterade den arbetsgrupp som tillsattes ett uppdaterat förslag till Styrelsen vid styrelsemötet den 17 januari. Styrelsen godkände förslaget som i stora drag innebär att inträdesavgifter bara kommer att beröra nya medlemmar och att befintliga medlemmar lever vidare med de regler som är nu gällande. Återstår att i mer detalj formulera förslaget men i grunden är det min uppfattning att förslaget är i linje med de önskemål som framkom vid Årsmötet i november. Det uppdaterade förslaget kommer Styrelsen att lägga fram till årsmötet i vår.

Långsiktig plan

Ett annat projekt vi jobbar med är att ta fram en inriktningsplan för banan under en längre tidsperiod (”5-årsplan”). I veckan hade vi besök av SGF:s bankonsultent som gav oss väldigt bra input till hur vi kan lägga upp arbetet framåt. Han poängterade vikten av att satsa på spelytor och finish, vilket är de områden vi redan tidigare har kommunicerat att vi kommer att satsa på. Att ta fram en långsiktig plan är ett omfattande arbete som kommer att pågå flera månader men vi räknar med att till Årsmötet i vår kunna presentera huvuddragen och status på arbetet.

Tävlingar i Europa

Under februarimånad är några av våra duktiga juniorer ute i Europa och spelar tävlingar - vi önskar dem stort lycka till!

Februari - kort månad

Slutligen ber jag er komma ihåg att februari är en kort månad och efter februari kommer mars. I mars är chansen mycket stor att vi är ute på gräset och spelar igen så bit bara ihop lite till. Tills dess kan vi roa oss med att följa OS och ikväll gläds vi åt det svenska guldet i EM-handbollen!

Håll ut – snart ses vi igen på golfbanan!

/Måns