Ordförandebrev februari 2022

Ordförandebrev februari 2022

Som jag förvarnade om i förra brevet så är ju februari en oerhört kort månad. Så kort att jag nu sitter och skriver detta brev i absolut sista stund och inte förstår var tiden tagit vägen! Det som hänt sedan sist är ju i alla fall att vi har haft några få fina vårdagar och att Nya Banan varit öppen då risken inte varit alltför stor att ställa till med stora skador på banan. Många av oss har också åkt skidor och för egen del fick vi fyra fantastiska dagar med blå himmel och fina backar i Lindvallen. Bara att hoppas den fina vädertrenden håller i sig så att vi får chansen att spela mycket mer golf i mars!

Rekrytering

Kan glädja alla vänner av golfträning att vi nu lyckats rekrytera en ny tränare till akademin. Jeanine Dettner heter hon som blir en del av gänget och som till en början kommer att lägga mycket av sin tid på våra juniorer i Golfskolan. Jag hoppas också att ni lydde mitt tips att liksom jag, i tid, ta lektioner och träna inför vårsäsongen. För mig har det i alla fall gett omedelbara resultat i form av långa och raka drivar samt exakta järnslag. Kan inte se hur något skall kunna gå fel i år!

Ett helsäkert vårtecken är att vår banpersonal utökas för att möta säsongen och redan den 1 mars blir Lennart Jansson och Daniel Grefjord återigen del av vårt härliga banarbetarteam. De har båda arbetat på klubben under flera säsonger tidigare och vi är väldigt glada att kunna önska dem välkomna tillbaka i teamet!

Inträdesavgifter

En liten justering har vi nu gjort i förslaget till inträdesavgifter. Precis som tidigare innebär vårt förslag att inträdesavgifter bara kommer att beröra nya medlemmar och att befintliga medlemmar lever vidare med de regler som är nu gällande. Det vi lagt till i vårt förslag är en möjlighet för nya medlemmar som bara efter något år vill lämna sitt medlemskap att få tillbaka en viss del av sin inträdesavgift. Planen är att alla nya medlemmar, från och med det året man fyller 31, betalar in 20.000 kronor i inträdesavgift när man blir fullvärdig medlem. Om man sedan av någon anledning vill gå ur så får man tillbaka 15.000 kronor om man går ur efter ett år, 10.000 efter två år och 5.000 efter tre år (går man ur efter 4 år eller mer får man inte tillbaka något). Denna möjlighet vill vi föreslå för att det inte skall vara för kostsamt att bli medlem hos oss om man är osäker på hur länge man kommer att kunna vara kvar.

Padelbanor

Ett annat ämne som engagerar många medlemmar är det beslut som fattades av Årsmötet i november och som innebar att Styrelsen fick mandat att investera i två padelbanor under förutsättning att stadgarna medger detta och att den ekonomiska kalkylen ser fortsatt bra ut. Vi kan väl konstatera att analysen av dessa två kriterier inte ger något tydligt svar då det råder osäkerhet om såväl vad vi får göra enligt stadgarna som om padelbranschen kommer att vara fortsatt lönsam att verka i. Ingen har väl missat artikeln i GöteborgDirekt (som sedan också publicerades i GP) om nedgången i branschen och även om vi aldrig någonsin skulle använda en tidningsartikel som grund för ett beslut så förstår vi om många medlemmar blir oroliga för ekonomin i projektet. Vi har därför börjat undersöka med externa parter som tidigare visat intresse om det fortfarande finns en vilja att investera hos oss. De förslag vi preliminärt har fått på bordet innebär att vi inte tar någon ekonomisk risk utan istället får en mindre del av intäkterna mot att vi arrenderar ut mark till det bolag som investerar hos oss under ett antal år framåt. Eftersom syftet med att vi vill ha padelbanor i första hand är att ge våra medlemmar möjlighet att utöva ytterligare en aktivitet på klubben skulle denna lösning också funka. Summa summarum blir att vi med detta upplägg får tillgång till padelbanor utan att ta någon ekonomisk risk vilket ju inte är så illa.

Idrottsliga framgångar

Under februari har vi haft massor av duktiga spelare på tävlingar ute i Europa. Det som uppmärksammats mest är väl MoreGolf Mastercard Tours Winter Series som spelades på Empordá Golf Club 18 – 24 februari. Här hade vi hela fyra spelare i startfältet (Oscar Franck, Svante Palmgren, Alfons Bondesson och Filip Dahlfors) som var oerhört starkt. Alfons var den som lyckades bäst med en 48:e plats och de andra var inte långt efter. Vi hade också med ett gäng juniorer på Srixon Nordic Winter Open som spelades i Spanien under sportlovet. Här lyckades Alexandra Berglund bäst med en 16:e plats i det starka startfältet. Skall sägas att detta var med lånade klubbor då flygbolaget inte levererade enligt plan!

Årsmöte

Så vill jag till sist också flagga för Årsmötet som är planerat till 28 april. I höstas var det rekord i antal deltagare vilket visar på ett härligt engagemang. Nu hoppas vi ju förstås att vi slår nytt rekord och att vi med så bred uppslutning som möjligt fattar beslut som skall vara bra för Kungsbacka GK en lång tid framöver.

Ha det så bra så återkommer jag i slutet av mars!

/Måns