Augusti 2023

Ordförandebrevet augusti 2023

Så här i sluttampen av sommaren är det så dags för ett nytt ordförandebrev. För egen del tog semestern slut för nästan 4 veckor sedan så den är sedan länge glömd. Inget jag egentligen sörjer över då såväl väder som eget spel denna semester lämnat en hel del övrigt att önska. Mitt eget handicap är på all time high i modern tid och jag kan inte ens säga att det är orättvist. Hursomhelst kommer nu hösten och med den kommer också friskare luft och fantastiska höstfärger som gör att våra banor blir till levande konstverk. Glädjande är då att vi alldeles säkert har åtminstone två månader kvar av säsongen och att det finns massor av möjligheter till fina golfrundor (med förbättrade resultat)!

Arbete på banan

I förra brevet skrev jag att torkan hade ställt till det för oss men att vi höll på att göra planer för att förbättra de områden som drabbats värst. Ni som har varit ute har nog kunnat se att banan nu till stor del är återställd. Detta är tack vare ett stort arbete från både personal och frivilliga som varit ute och lagt torv och kämpat stenhårt för att fixa till vår bana. Stort tack till er! 

Beröm från spelarna

PGA Championship Gothenburg (en tävling som ingår i LETAS) spelades 17–19 augusti. Såväl arrangemanget som banans skick fick massor av beröm av spelarna. Flera hävdade att Kungsbacka GK var den bästa banan inom LETAS som de spelat i år. Med tanke på att stormen Hans passerade veckan innan tävlingen, med översvämningar och omkullblåsta träd till  följd, förtjänar Henrik och all banpersonal ofantligt med beröm för det fantastiska arbete man lagt ned för att kunna presentera vår bana i ett så bra skick. Även i år har vi också all anledning att vara stolta över vårt eget arrangemang. Vi har medlemmar som ställer upp som starters, forecaddies, chaufförer, caddies och vi har till och med medlemmar som låter spelarna bo i sina egna hem under tävlingen. Stort tack till alla som ställer upp!

Fund for Future

Under juli månad kunde vi berättade vi om den nyinstiftade fonden Fund for Future. Fonden kommer bland annat att dela ut individuella stipendier vars syfte är att stimulera klubbens juniorer och elitspelare till fortsatt utveckling. Fonden välkomnar bidrag från privatpersoner och företag som också vill stötta våra lovande spelare. Hör gärna av dig till kansliet för mer information.

Ökad efterfrågan på kurser & lektion

Inför säsongen 2023 adderade vi ett övergripande mål till klubbens strategiska ramverk. Detta var att ”Kungsbacka GK skall vara den klubb som är bäst i distriktet på att utveckla golfare i alla kategorier”. För att vi skall klara de aktiviteter som krävs för att nå detta mål samtidigt som vi behöver möta nuvarande efterfrågan på lektioner och kurser har vi bestämt oss för att försöka anställa en tredje tränare på heltid.

Byte av tak

I oktober planerar vi också att påbörja bytet av tak på huvudbyggnaden. Arbetet förväntas pågå i cirka 2 månader och vi får vara beredda på att tolerera att arbetet kan ha en viss inverkan på miljön kring klubbhuset. När taket är färdigt har vi också planerat att komplettera med solceller. Investeringarna är självklart i linje med den investeringsbudget som Årsmötet beslutat om.

Golfvett

Till sist litet gnäll! När jag började spela golf i början av 80-talet var det obligatoriskt att läsa en bok som hette ”Golfvett”. För att få Grönt Kort var man också tvungen att skriva ett prov där man behövde visa att man lärt sig tillräckligt av både golfvett och regler för att kunna sköta sig på banan. Vi har inte för avsikt att kräva detta igen men enligt min egen uppfattning verkar det som om många av grunderna i Golfvett inte respekteras i lika hög grad längre.

Det jag noterar är bland annat:

  • Torvmärken som inte är reparerade (dvs med sand eller återlagd torv)
  • Nedslagsmärken på green
  • Bunkrar som inte krattats ordentligt
  • Spelare som inte släpper igenom trots att man har tomt framför och väntade spelare bakom
  • Spelare som slår bollen för nära framförvarande spelare eller inte ropar fore

Tillsammans hjälps vi åt 

Så snälla, kan vi inte hjälpas åt att komma till rätta med dessa problem. Det är naturligtvis inte du och jag som felar men om vi ser någon som gör det så kan vi ju säga till, på ett vänligt sätt!

Som vanligt är ni välkomna att höra av er till mig om ni har frågor. Jag lovar att vara ärlig och snäll mot alla som hör av sig. Ring på telefon 0701-492346, jag hinner tyvärr inte hantera alla mejl som kommer!

Jag önskar er alla en fortsatt fantastisk höst!

/Måns