Ordförandebrev

Ordförandebrevet juli 2021

Till att börja med hoppas jag att ni alla såhär långt har haft en golfsäsong med många fina slag och trevliga stunder. Själv har jag haft det supertrevligt även om spelstandarden lämnar en hel del övrigt att önska. Men det är ju inte det viktiga, eller hur………

Min plan med detta brev är att reflektera över mitt första halvår som ordförande och berätta litet om vad som pågår på klubben. Planen är att framöver skriva detta  brev en gång i månaden för att hålla er medlemmar informerade om hur vi i Styrelsen resonerar kring klubbens utveckling och vilka frågor som för närvarande står högst på agendan.

Min första reflektion är att vi har en enormt fin tillgång i vår personal! Jag fick nöjet att vara med på personalens oerhört trevliga midsommarlunch utanför maskinhallen där det bjöds på både sill, köttbullar och goda drycker (som man kunde dricka och ändå köra bil hem lagligt). Vår kreativa Klubbchef hade dagen till ära satt ihop ett musikquiz där han själv (som den gamla trubadur han är) sjöng och spelade gitarr till samtliga låtar. Härlig stämning och det visade sig också att det inte saknas vinnarskallar….

Vad gäller banan som är och alltid kommer att vara Styrelsens absoluta prioritet så måste jag också berömma Henrik och resten av banpersonalen som har gjort ett fantastiskt jobb givet sina förutsättningar med torka ibland och översvämning ibland. Ingen har väl undgått att våra greener är helt fantastiskt bra och så är det verkligen inte på alla banar i närområdet. Det dom flesta inte känner till är att vi också varit kort om personal under våren beroende på olika orsaker. Hursomhelst håller vi nu på att rekrytera så att vi kan fokusera mer på banans finish i allmänhet, fairways och kvaliteten på bunkrarna (är också dessa områden som ni noterat enligt medlemsundersökningen). Vi vill ju att allt alltid skall vara perfekt på Kungsbacka GK!

Den 7 juni inledde vi också arbetet med Vision 50/50, SGF:s program för ökad jämställdhet inom golfen. Vi hade ett mycket välbesökt möte där vår rådgivare från SGF ledde mötet och där dom flesta kommittéer var representerade (givetvis var också dom flesta i Styrelsen och en hel del andra medlemmar med). Klubbens arbete leds av Amanda Werner och just nu är uppgiften att observera och notera företeelser som inte är jämställda. I nästa steg är det sedan dags att fundera på hur vi jobbar med dessa företeelser. Vi är naturligtvis tacksamma för alla medlemmars observationer inom detta område så om ni har något så meddela gärna Amanda!

En annan sak som jag reflekterat över det fantastiska engagemang ni medlemmar har för klubben. Ni bryr er om vad som händer och vill av naturliga skäl gärna dela med er av era tankar och åsikter. Ert engagemang är såklart en stor tillgång och vi vill såklart ha era kreativa synpunkter som jag förutsätter att ni framför vänligt till vår personal eller ideellt arbetande medlemmar. I några fall har åsikter inte framförts vänligt och det stjäl energi så jag ber er alla att tänka på hur ni kommunicerar så att vi tillsammans i god stämning kan fokusera på det som utvecklar klubben. En lysande möjlighet är ju att ni verkligen tar er tid och deltar i den medlemsundersökning som gått ut så att vi får så stort underlag som möjligt inför framtida beslut.

Vad gäller klubbhusets utveckling presenterade vi ju några tankar kring kostnader och vad vi skulle kunna få vid vårens årsmöte. Vi har inte fått så mycket direkt respons från er medlemmar men den jag har fått till mig talar för att många vill se en rejäl om och-tillbyggnad av klubbhuset som innefattar en rejäl uppfräschning och mer medlemsytor när restaurangen är stängd. Via medlemsundersökningen har vi också fått en del kommentarer där några bara vill att vi skall renovera det vi har medan andra vill att vi skall riva och bygga helt nytt. Vi har nu i alla fall anlitat en arkitektfirma för att ta fram en mer detaljerad skiss och ett grovt kostnadsförslag. Så fort vi har detta på plats är tanken att visa upp skissen för er medlemmar i god tid före årsmötet i höst.

Andra frågor som vi jobbar med är vår avgiftsstruktur där vi har ett förslag framme som vi också kommer att presentera inför årsmötet i höst. Vi har också haft ett par mycket positiva möten med dom markägare som äger marken där vi har hål 6 till hål 12 på Gamla Banan. Vi arrenderar ju denna mark och markägarna har ingen annan plan än att fortsätta arrendera ut marken till oss framöver. Under början av hösten hoppas vi nå en slutlig överenskommelse.

Sist men inte minst vill jag också förmedla hur stolt jag är över våra juniorers framfart i Golfsverige. Vi har en oerhört fin bredd i juniorverksamheten där vi alltid frågar hur man mår innan man frågar hur det går men visst är det ändå kul med framgångar som sätter Kungsbacka GK på kartan! Alfons Bondesson blev svensk juniormästare (och uttagen i landslaget) för ett par veckor sedan och bara för några dagar sedan plockade Svante Palmgren hem Stenson Sunesson Junior Invitational på PGA National utanför Malmö. Dessförinnan hade vi tre tjejer (Sofia Sundqvist, Filippa Persson och Lisa Palmgren) som blev inbjudna till Annicas Cup på Isabergs Golfklubb. Totalt blir 12 tjejer i åldrarna 13–15 år från hela Sverige inbjudna. Ingen annan klubb hade mer än en deltagare!

Ha det nu riktigt, riktigt bra så återkommer jag med nytt Ordförandebrev nästa månad!

/Måns