Ordförandebrev

Ordförandebrevet juni/juli 2023

Så har då mycket av sommaren passerat och vi är inne i slutet av juli. Tiden med torka och värme är sedan länge passerad och vi kan väl vara överens om att vi fått mer regn än vad vi önskade de där varma och torra dagarna. Vi skall dock inte misströsta då det fortfarande återstår flera månader med golfspel och vi med säkerhet kommer att få massor av fina dagar innan säsongen är slut. Det kan jag lova!

 

Torkan hann ställa till det för oss. Vi har identifierat de värsta områdena och vi kämpar nu för att skicket på fairways skall bli bättre så fort som möjligt. Gräset har börjat växa ordentligt så en del kommer att lösa sig på naturlig väg. Vi har också för avsikt att köpa in torvat gräs till de områden som är värst drabbade. Detta då vi inte tror att dessa områden kommer att återhämta sig inom kort. Vi har för avsikt att bygga en damm mellan hål 16 och hål 5 på gamla banan (där vi också fått bidrag beviljat). Vid sidan av detta söker vi ännu fler platser att bygga dammar då vi ser det som högt prioriterat att snabbt bli självförsörjande på vatten för att mildra de negativa effekterna på banan av framtida perioder med torka. Vi tittar exempelvis på möjligheten att expandera den damm vi har på hål 3, Nya Banan.

Banan skall såklart alltid vara bra men vi vill gärna att den är extra bra vecka 33 då vi har vår internationella damtävling, PGA Championship Gothenburg. Tävlingen går 18 – 20 augusti och vi förväntar oss ett mycket bra startfält. Självklart vill vi visa upp oss från bästa sidan och en del i detta är att vi har engagerade medlemmar. Ta gärna kontakt med kansliet om du har möjlighet att vara funktionär någon eller några av dagarna. Finns massor av uppgifter!

Som ni nog har sett så har Kungsbacka GK senaste dagarna/veckorna också figurerat flitigt i media. En av anledningarna är den nystartade ”Fund for Future by Kungsbacka GK”. En mycket generös familj (som vill vara anonym) har instiftat en fond som kommer att dela ut individuella stipendier vars syfte är att ytterligare stimulera klubbens elitsatsande spelare i deras fortsatta karriär. Familjen kommer att bidra med 1 miljon kronor under de närmaste fem åren vilket naturligtvis är fantastiskt. Fonden är också öppen för bidrag från privatpersoner och företag som är intresserade av att stödja klubbens lovande juniorer och elitspelare. Minsta bidrag är 5000 kronor och alla som stödjer fonden får en exklusiv numrerad bricka att fästa på golfbagen, vem vill inte ha en sådan?

 

Den andra anledningen till att det skrivs om oss (bland annat i Norra Halland) är vårt damlags fantastiska seger i SM Klubblag Damer Division 1 Södra. Tävlingen gick på Gräppås den 20 – 22 augusti och det blev totalt 14 tävlingsronder som räknades. Första dagen spelades två foursome och fyra singlar, andra dagen två foursome och två fyrboll bästboll medan tredje dagen bjöd på fyra singlar. Tjejerna som spelar gör en rakt igenom en fantastisk prestation och vinner med 22 slag före tvåan Abbekås GK vilket gör att vårt damlag nästa år, för första gången i Kungsbacka GK:s historia, spelar i Elitserien. Extra fantastisk blir prestationen om man betänker att vi förra året flyttades upp från Division 2 och att vi har det klart yngsta laget i serien, tjejerna är mellan 15 och 19 år. De som spelade var Filippa Sundquist, Alexandra Berglund, Sofia Sundquist, Lisa Palmgren och Stella Gustafsson. Therese Jacobson och jag själv var ledare under veckan men det är vår Head Pro, PO Dahlman, som vecka efter vecka står för den teknikträning som är grunden till utvecklingen. Det var också riktigt roligt att hälsa på er medlemmar som tog er till Gräppås för att följa dramatiken, tack för visat intresse!

Även våra herrar, som sedan länge är etablerade i Division 1, gör en fin prestation på Delsjö GK under samma dagar. Det går inte att komma ifrån att konkurrensen är knivskarp då den klubb som gick upp till elitserien, Skaftö GK, gick 6 under par på de 14 ronderna. Våra herrar slutar på en stark fjärdeplats och är inte alls långt ifrån uppflyttning till Elitserien.

Som vanligt är ni välkomna att höra av er till mig om ni har frågor. Jag lovar att vara ärlig och snäll mot alla som hör av sig. Ring på telefon 0701-492346, jag hinner tyvärr inte hantera alla mejl som kommer!

Jag önskar er alla en fortsatt fin sommar!

/Måns