Vägen till Grönt Kort

Välkommen till golfen!

Golfen är en fantastisk idrott där du får uppleva natur, gemenskap och spelglädje. Alla, oavsett ålder eller spelnivå, kan spela och tävla med varandra genom golfens handicapsystemet.

För att spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du ha Grönt Kort. Det är lite som ett körkort – beviset på att du har koll på spelet och reglerna. 

Golf-ID och Grönt Kort

För att kunna boka och spela behöver du ett Golf-ID och Grönt Kort. Det Gröna Kortet är ditt bevis på att du vet hur man spelar golf på ett säkert sätt och att du kan ta dig runt på en bana med en tillräcklig spelstandard.

Så här börjar du spela golf:

1. Registrera dig gratis (länk till anmälan)
Börja med att registrera dig för att få ett personligt Golf-ID. 

2. Teori
Genomför den kostnadsfria Grönt-Kort-utbildningen via Min Golf, där får du en introduktion till golfen och vad du behöver kunna. 
För dig som redan har ett Golf-ID: Grönt-Kort-webben (teori)  

3. Träna och spela
Spelet och svingen lär du dig bäst på en golfklubb. Ta gärna hjälp av en PGA-tränare. När du är redo är det dags att göra ett spelprov. Spelprovet gör du efter godkänd teori. Det går ut på att du spelar en runda över 9 hål på valfri banvärderad golfbana (ej Pay&Play), på ett givet antal slag.

Kungsbacka GK: På vår klubb görs spelprovet på Nya Banan tillsammans med en fadder som har hcp 54,0 eller lägre. Spelprov bokas efter att teorin är godkänd. Bokas på plats i shop/tidsbokningen där greenfee erläggs inför rundan, även för faddern.

4. Lär dig svinga
Kontakta en klubb nära dig för att se vad de har för introduktionspaket. De flesta erbjuder teoriutbildning och lektioner, ibland tillsammans med medlemskap.

Kungsbacka GK: Vi på Kungsbacka GK erbjuder Nybörjarkurs/Grön Kort För mer info, klicka här!

5. Mer information
Här kan du läsa mer & FAQ: Klicka här!

 

Grönt Kort för barn

Golfäventyret är ett upplägg, anpassat för barn, som vill börja spela golf. 

Grönt Kort för dig med funktionsnedsättning

För människor med någon form av funktionsnedsättning finns Paragolf.

På väg tillbaka till golfen?

Har du spelat golf tidigare, tagit ett uppehåll och vill börja spela igen? Kontakta den golfklubb du önskar bli medlem, de hjälper dig att komma igång. 

 


 

Vad händer sen? - Medlemskap i Kungsbacka Golfklubb

Kontakta vårt kansli om tillgängliga medlemskap: kansli@kungsbackagk.se

Läs mer på följande länkar: